PH 2/1 Væglampe - Louis Poulsen

  Levering 1-4 hverdage
6.895,00 kr
  •   Levering 1-4 hverdage
  •   Gratis fragt på alle lamper
  •   Vigtigt Der følger gratis LED pære med til lampen
  •   Prismatch Vi matcher den bedste pris! Læs om prismatch
Produktbeskrivelse

PH 2/1 væglampe er designet af Poul Henningsen i fællesskab med Louis Poulsen. Den blev introduceret i 1997. PH 2/1 er en smuk og brillant højglansforkromet lampe, der gør brug af Poul Henningsens berømte treskærmssystem.

PH 2/1 er en meget elegant og en meget enkel lampe. Der er en højglansforkromet fod, som sidder på væggen. Det er også her, man finder afbryderen til lampen. Fra denne fod, stikker der en lille arm ud, som holder lampeskærmen. Armen er ligeledes højglansforkromet. Ligesom toppen, som gemmer ledningen væk, også er i den farve. Lampen består af tre skærme. Det starter med den største skærm, og så bliver de mindre og mindre. Det giver en ganske særlig form for belysning. Det er en lampe, som er god til at skabe noget stemning og noget hygge. Det vil være en lampe, som er god til sofaarrangementer eller ude i en gang, hvor man vil have noget mere belysning.

Den er designet ud fra det reflekterende flerskærmssystemprincip. Det vil sige, at vi har pæren i midten af lampen, som lyser ud på skærmene og de reflekterer lyset videre og skaber derved et diffust og blændfrit lys. Samtidig med at den giver os det diffuse lys, så er lyset også nedadgående, hvilket også giver et koncentreret lys. Dens mundblæste opale hvide glasskærme sikrer, at vi får et blødt og behageligt lys. Indersiden af skærmen er sandblæst, mens der ligger et hvidt lag i midten, og ydersiden er helt blank. Yderligere, så er PH 2/1 væglampen ikke særlig stor, hvilket giver den fordel, at den ikke fylder særlig meget i lokalet. Det giver også en række muligheder for, hvor i din bolig, du kan hænge PH 2/1 op henne. Samlet set, gør det blændfri og koncentreret lys, at lampen egner sig glimrende til at blive brugt som læselampe eller til at hænge ved sengen.

Navnet ”2/1” er en henvisning til, at overskærmen er omtrent 20 centimeter i diameteren. Mens mellem- og underskærmen er fra 1/1 modellen. PHs treskærmssystem blev designet tilbage i 1925-26, og det er et system, som stadig bliver brugt i vor tid. Det må siges, at være et kvalitetsstempel af et design.

 

Designeren Bag

Poul Henningsen-min

Specifikationer
Varenummer : 5743141629
EAN : 5703411069851

Lyskilde: E14
Watt: 40W
Mål: H: 16,5 cm / Ø Bagdåse: 12 cm / Ø Arm 21,5cm / L 29,6 cm
Materiale:  Fatningshus: Højglansforkromet, optrukket aluminium. Skærme: Mundblæst hvidt opalt glas. Bagdåse: Højglansforkromet, optrukket messing. Arm: Højglansforkromet
Ledningslængde: Hvid pc 2,9m
Designer: Poul Henningsen

Denne lampe er med ledning og med kontakt