PH Limited Edition 2019

Som det skete sidste år, hvor Louis Poulsen udgav en PH Limited Edition 2018, kommer de ud med en ny limited edition her i vintermånederne igen i år. PH 3/2 Ravfarvet glas gulvlampe Limited Edition er en flot og elegant gulvlampe. Med sine smukke ravfarvede glasskærme, og gyldne stang er det en beundringsværdig lampe. 

PH Limited Edition 2019

Fra den 1. september kan du forudbestille en PH Limited Edition 2019, og få den leveret så snart den er tilgængelig i Oktober.

Den sælges fra d. 1. oktober - 31. oktober 2019.

Historien bag PH Limited Edition

Tilbage i 1950erne kom Louis Poulsen ud med en læselampe. Den var designet af Poul Henningsen. Den havde en justerbar arm, som gjorde at den kunne både hæves og sænkes, hvilket gav anledning til dens kælenavn: The Water Pump – eller Vandpumpen på dansk. Det er denne lampe, der i år danner grundlag for Louis Poulsens smukke Limited Edition 2019.

Vandpumpens præg

Et af Vandpumpens særlige kendetegn er selve opbygningen med den justerbare arm, som beskrevet før. Derudover er lampens stang, fod og arm er lavet af ubehandlet børstet messing, og er med til at give en hjertelig, sofistikeret og hyggelig stemning i det lokale, som du placerer den i. Da den børstede messing er ubehandlet, vil den patinere med tiden, og skabe et unikt præg.

Noget af det specielle ved vandpumpen er bl.a. også dens afbryder. Afbryderen er placeret nederst på stangen, og kan med et let skub frem og tilbage slukke og tænde lyset. Denne fine detalje er designet af Poul Henningsen tilbage i 1920’erne og var også en flot detalje på PH Limited Edition 2018. Dette giver en flot sammenhæng til sidste års model samt en charmerende historisk detalje.
Under kontakten er Poul Henningsens initialer blevet indgraveret på flotteste vis.

Ravfarvet Limited Edition

Skærmene har et varmt og indbydende lys, og det kommer fra materialet som skærmene er lavet af. De er skabt ud af ravfarvet glas, der er blevet blæst i munden. Det gør skærmene gyldne på begge sider, og gør dem halvgennemsigtige, som giver det ovennævnte varme og indbydende lys. Siden skærmene er fremstillet enkeltvis, så får hver lampe deres helt eget enestående udtryk.

Ideen med de ravfarvede glas stammer fra slutningen af 1920erne, hvor Poul Henningsen og Louis Poulsen fik den lyse idé at farve glaslamperne. Det var en tilbagevenden til en tid, hvor elektricitet ikke var normen i danske hjem, og man nød petroleumslampernes bløde, gyldne lysskær. PH 3/2 Limited Edition giver et blidt, gyldent og hyggeligt lys, der kan minde om det man får fra et stearinlys.

Treskærmssystemet

Poul Henningsen udtænkte tilbage i 1926 treskærmssystemet, som PH Limited Edition også gør bruga af i dag. Systemet er lavet så det giver et godt og blændfrit lys. På samme tid giver de flotte glasskærme mulighed for at noget af lyset kan bryde igennem skærmene og dermed være med til at give rumbelysning, samtidig med at lyset også rettes nedad og giver et mere fokuseret lys. Treskærmssystemet bruges til de fleste af Poul Henningsens lamper og systemet holder stadig her 93 år efter han designede det. Det kan man da med rette kalde godt design.