PH 3/2 Pendel Højglansforkromet - Louis Poulsen

  Levering medio december
Specialpris 3.895,00 kr
Pris: 4.995,00 kr
  •   Levering medio december
  •   Gratis fragt på alle lamper
  •   Vigtigt Der medfølger gratis halogen lyskilde til lampen
  •   Prismatch Vi matcher den bedste pris! Læs om prismatch
Produktbeskrivelse

PH 3/2 er en pendel, som Poul Henningsen har designet for Louis Poulsen. Den blev introduceret i 1999. Den er blandt Poul Henningsens treskærmsfamilie. PH 3/2 er en klassisk og utrolig smuk pendel. Den giver et dejligt blødt og diffust lys. Lampens opale glas er blevet mundblæst og ligger i tre lag. Det er blankt på ydersiden, mens indersiden er sandblæst. Det er dette, der sørger for, at vi får det bløde og diffuse lys fra PH 3/2. Det bløde lys er med til at skabe en hyggelig stemning i lokalet.

Lampen præsenterer et enkelt og stadig elegant look. Ledningen er dækket ind i højglansforkromningen. Under ledningen, møder vi treskærmssystemet. PH 3/2 er lavet ud fra konceptet om, at dens flerskærmssystem skal være reflekterende. Og det koncept er baseret på konceptet om en logaritmisk spiral. Det vil sige, at man har pæren gemt inde bag skærmene, men at den stadig står centralt. Det giver den fordel, at lampen giver et blændfrit lys, men lyset bliver stadig fordelt rundt i lokalet.

PH 3/2 er velegnet til at hænge over spiseborde, arbejdsborde eller alle andre steder i din bolig, hvor du har brug for god belysning og samtidig ikke vil gå på kompromis med kvalitet og design. Tallene i ”PH 3/2” navnet referer til, at overskærmen er cirka 30 centimeter i diameteren. Mens mellem- og underskærmen er fra 2/2 modellen. Det er et klassisk dansk design, og takket være det enkle design, så vil den passe ind i de fleste hjem. Treskærmssystemet kom PH på tilbage i 1925, og det er et system som stadig kan bruges i dag. Pendlen findes i tre forskellige farver. Der er en messing metalliseret, en sortmetalliseret og så denne højglansforkromet.

Designeren Bag

Overblik over PHs liv:

Poul Henningsen blev født den 9. september 1894 og døde som 72-årig den 31. januar 1967. Han blev født i den sjællandske by Ordrup. Han var søn af Agnes Henningsen og forfatteren Carl Ewald. Tidligt i hans liv, blev han sendt ud til en plejefamilie i Vordingborg. Hvor han fik et kendskab til og lærte at bruge værktøj.
Han blev gift to gange i løbet af sit liv. Første gang var i 1919, hvor han blev gift med Else Strøyberg. Det var et forhold der varede i 23 år, og sluttede med deres skilsmisse i 1942. Året efter, blev PH gift med Inger Andersen. Og de blev sammen lige til PHs død. I løbet af ægteskabet med Else, fik de en søn – Simon P. Henningsen. Simon Henningsen overtog PHs job som arkitekt for Tivoli. Og så blev Poul Henningsen også far til psykologen og forfatteren Sten Hegeler.

Efter hans realeksamen i 1910 stod han i murerlære. Fra 1911-1917 studerede han på Det Tekniske Selskabs Skole, og undervejs læste han tre semestre på DTU.

PH Lamper:

Allerede to år efter sin uddannelse, havde Poul Henningsen sin egen tegnestue. Her fik han hjælp fra arkitekterne Hans Hansen og Mogens Voltelen, som lavede rentegninger af PH Lamper.
PH var frustreret over måden, elektriske pærer kastede deres lys på. Enten var lyset for skarpt, eller også blevet lyset opslugt af skærmene. Han begyndte at eksperimentere i sit rækkehus. Han ville have en lampeskærm, som kunne lyse rummet op, uden at blænde folk. Han fandt endelig løsningen, og kom på sit berømte 3-skærmssystem.

Thorkild Henningsen introducerede Poul Henningsen til direktøren for Louis Poulsen, Sophus Kaastrup Olsen i 1925. Det var et vellykket møde, og det var startskuddet for Poul Henningsens livslange samarbejde med Louis Poulsen. Året efter kom PH-lampen med glasskærme på banen i Forum København. De lyste hele lokalet op, og succesen var sikret. B.T. beskrev lamperne som: ”de hvide fugle, der fløj gennem kæmpehallen. ”

Andre kreative felter:

I 1926 udgav PH det første nummer af Kritisk Revy. Han fik hjælp fra arkitekterne Thorkild Henningsen og Edvard Heiberg med at skrive på tidsskriftet, og de første udgivelser omhandlede mest arkitektur.
Sidenhen tog de kulturelle, politiske og samfundsmæssige emner op. Tanken var, at bladet ville skabe en debat – især med tidsskriftet Arkitekten.
I 1928 lukkede Kritisk Revy. Ifølge Poul Henningsen, var det fordi de savnede kvalificeret modstand i samfundsdebatten.

Pengene han tjente fra PH lamperne, gjorde det muligt for Poul Henningsen at skrive revyviser. Her fik han blandt andet skrevet Ølhunden og Man Binder Os På Mund og Hånd. Derudover, lavede han en dokumentarfilm om Danmark, der kom til at hedde Danmarksfilmen. Den var bestilt af udenrigsministeriet, som en måde at vise Danmark som et turist- og industriland. Den blev modtaget positivt af Social-Demokraten og Arbejderbladet. Men ellers var den ikke særlig vellidt. Det var især sammensætningen af en række mennesker der stiger ud af en bil op mod Amalienborg, og det næste klip med en række Tuborg-flasker på et samlebånd, der vakte harme. Så måtte den klippes yderligere til.

Meget kan siges om Poul Henningsen. Han gjorde mange mennesker vrede med sine stærke holdninger og sine mere kontroversielle projekter. Men han har også sat sit tydelige præg på Danmark. Både med sine lamper, idéer og sine revyer. Der begge lever videre den dag i dag. 

Specifikationer
Varenummer : 5741097513
EAN : 5703411494684

Lyskilde: E27
Watt:  75W
Mål: H: 24,2 cm / Ø: 29 cm
Materiale: Fatningshus: Højglansforkomet eller sort metalliseret, messing. Skærme: Mundblæst hvidt opalt glas.
Ledningslængde: 3m sort textilledning
Designer: Poul Henningsen