PH Artichoke Ø480 Rustfri Stål LED Pendel - Louis Poulsen

  Levering 1-4 hverdage
Specialpris 49.196,00 kr
Pris: 61.495,00 kr
  •   Levering 1-4 hverdage
  •   Gratis fragt på alle lamper
  •   Vigtigt Der er indbygget LED lyskilde i lampen
  •   Prismatch Vi matcher den bedste pris! Læs om prismatch
Produktbeskrivelse

Poul Henningsen har designet pendlen PH Artichoke, og Louis Poulsen har produceret den. Den er udstyret med 72 blade, som er blevet vinklet med uhyre stor præcision. Disse blade er herefter blevet inddelt på 12 rækker. Og hver af disse rækker har 6 blade. Måden bladene er indrettet på lampen, giver den fordel, at uagtet hvilken vinkel man kigger fra, så er lyset blændfrit. Det er godt tænkt, og så er det med til at skabe den unikke æstetik. Denne udgave af PH Artichoke er 48 centimeter i sin diameter. De fås også i en større udgave, hvor diametrene er 60 cm, 72 cm, eller 84 cm. PH Artichoke er en enestående lampe, og dens vidunderlige og kunstneriske design, har været med til at skabe det omdømme som pendlen har. Artichoke lyser med et rart og et atmosfærisk lys ud i det lokale, den hænger i. Og den sender lyset ud på en rundsymmetrisk måde. Denne belysning gør, at Artichoke vil være god at hænge i dagligstuen eller henover spisebordet.

For at garantere, at den bliver lavet i høj kvalitet, så er store dele af produktionen lavet i hænderne. For Poul Henningsen tog det tre måneder at designe Artichoke, og han fik sin inspiration fra PH Septima, som er en klassisk lampe fra 1920erne.

Artichoke blev oprindeligt designet til restauranten Langelinie Pavillonen, der ligger i København. Her hænger den stadig. Den blev designet i 1958. At lampen blev lavet i 1958, og stadig holder i dag, siger noget om, hvor storslået et design Poul Henningsen kom op med.

Designeren Bag

Overblik over PHs liv:

Poul Henningsen blev født den 9. september 1894 og døde som 72-årig den 31. januar 1967. Han blev født i den sjællandske by Ordrup. Han var søn af Agnes Henningsen og forfatteren Carl Ewald. Tidligt i hans liv, blev han sendt ud til en plejefamilie i Vordingborg. Hvor han fik et kendskab til og lærte at bruge værktøj.
Han blev gift to gange i løbet af sit liv. Første gang var i 1919, hvor han blev gift med Else Strøyberg. Det var et forhold der varede i 23 år, og sluttede med deres skilsmisse i 1942. Året efter, blev PH gift med Inger Andersen. Og de blev sammen lige til PHs død. I løbet af ægteskabet med Else, fik de en søn – Simon P. Henningsen. Simon Henningsen overtog PHs job som arkitekt for Tivoli. Og så blev Poul Henningsen også far til psykologen og forfatteren Sten Hegeler.

Efter hans realeksamen i 1910 stod han i murerlære. Fra 1911-1917 studerede han på Det Tekniske Selskabs Skole, og undervejs læste han tre semestre på DTU.

PH Lamper:

Allerede to år efter sin uddannelse, havde Poul Henningsen sin egen tegnestue. Her fik han hjælp fra arkitekterne Hans Hansen og Mogens Voltelen, som lavede rentegninger af PH Lamper.
PH var frustreret over måden, elektriske pærer kastede deres lys på. Enten var lyset for skarpt, eller også blevet lyset opslugt af skærmene. Han begyndte at eksperimentere i sit rækkehus. Han ville have en lampeskærm, som kunne lyse rummet op, uden at blænde folk. Han fandt endelig løsningen, og kom på sit berømte 3-skærmssystem.

Thorkild Henningsen introducerede Poul Henningsen til direktøren for Louis Poulsen, Sophus Kaastrup Olsen i 1925. Det var et vellykket møde, og det var startskuddet for Poul Henningsens livslange samarbejde med Louis Poulsen. Året efter kom PH-lampen med glasskærme på banen i Forum København. De lyste hele lokalet op, og succesen var sikret. B.T. beskrev lamperne som: ”de hvide fugle, der fløj gennem kæmpehallen. ”

Andre kreative felter:

I 1926 udgav PH det første nummer af Kritisk Revy. Han fik hjælp fra arkitekterne Thorkild Henningsen og Edvard Heiberg med at skrive på tidsskriftet, og de første udgivelser omhandlede mest arkitektur.
Sidenhen tog de kulturelle, politiske og samfundsmæssige emner op. Tanken var, at bladet ville skabe en debat – især med tidsskriftet Arkitekten.
I 1928 lukkede Kritisk Revy. Ifølge Poul Henningsen, var det fordi de savnede kvalificeret modstand i samfundsdebatten.

Pengene han tjente fra PH lamperne, gjorde det muligt for Poul Henningsen at skrive revyviser. Her fik han blandt andet skrevet Ølhunden og Man Binder Os På Mund og Hånd. Derudover, lavede han en dokumentarfilm om Danmark, der kom til at hedde Danmarksfilmen. Den var bestilt af udenrigsministeriet, som en måde at vise Danmark som et turist- og industriland. Den blev modtaget positivt af Social-Demokraten og Arbejderbladet. Men ellers var den ikke særlig vellidt. Det var især sammensætningen af en række mennesker der stiger ud af en bil op mod Amalienborg, og det næste klip med en række Tuborg-flasker på et samlebånd, der vakte harme. Så måtte den klippes yderligere til.

Meget kan siges om Poul Henningsen. Han gjorde mange mennesker vrede med sine stærke holdninger og sine mere kontroversielle projekter. Men han har også sat sit tydelige præg på Danmark. Både med sine lamper, idéer og sine revyer. Der begge lever videre den dag i dag. 

Specifikationer
Varenummer : 5741100426
EAN : 5714693012701

Lyskilde: Indbygget LED
Dæmpbar - Ved dæmpning ændres kelvin fra 3000K til 1600K
Watt: 41W/3000K
Mål: H: 49,7 cm / Ø: 48 cm
Materiale: Blade: Stanset kobber, laserskåret rustfrit stål eller stanset stål. Fatningshus: Højglansforkromet, optrukket aluminium. Overskærm: Hvid, optrukket stål. Stel: Højglansforkromet, laserskåret stål.
Ledningslængde: Hvid tekstil 4m & Wire
Designer: Poul Henningsen