Fri fragt på alle lamper

1-4 dages levering

Prismatch på lamper

Ring Tlf.: 66 15 63 23

AJ - Arne Jacobsen

AJ - Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) var en verdensberømt dansk modernistisk arkitekt. Passionen for arkitektur var noget der fyldte meget hos ham. Dette resulterede i et utal af arkitektoniske vidundere. Arne Jacobsen har blandt andet tegnet Nationalbanken i København, SAS Royal Hotel & Terminal i Købenavn og St. Catherine’s College i Oxford, England.
Det siges at en af grundene til at AJ ikke kom længere ud i verden med sine utrolige arkitektoniske evner skyldes af han led af en slem flyskræk, som hindrede ham i udrejse. Kendetegnet for Arne Jacobsen var hans stærke beslutningsevne. Dette var med til at give ham en god mulighed for at have indflydelse på hans værkers design og de små detaljer.

Som årene gik, fandt belysning også en stor interesse hos Arne Jacobsen, dette resulterede i nogle yderst flotte lamper. Hans forståelse for de små detaljer skabte nogle unikke designs som viste sig at give ham en stor succes inden for designer lamper.
Det var i samarbejde med Louis Poulsen at nogle af de kendte AJ lamper blev skabt. Der var ingen slinger i valsen, da navnene på lamperne skulle findes, så Arne Jacobsen kalder dem efter sig selv. Arne Jacobsen væglampe, Arne Jacobsen bordlampe, Arne Jacobsen gulvlampe, dog med undtagelse i hans AJ Royal Pendel.

1 til 16 af 73

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tabel  Liste 

Sorter stigende

1 til 16 af 73

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tabel  Liste 

Sorter stigende


Arne Jacobsens liv
Arne Jacobsen blev født den 11. februar 1902 i København, og døde som 69-årig den 24. marts 1971. Man kunne tidligt se, at Arne Jacobsen havde et kreativt sind. For eksempel ændrede han på forældrenes pyntede indretning, og malede sit værelses vægge helt hvide. Oprindeligt hed drømmen, at Arne Jacobsen ville være kunstmaler. Men hans far overtalte ham til at gå efter det mere stabile arkitektjob. Arne Jacobsen fulgte sin fars råd og blev arkitekt. Han startede på Kunstakademiet i 1924, og blev færdiguddannet i 1927. Her begyndte han at undervise i bygningskunst i perioden 1956-1965. I 1925 deltog han i Art Deco udstillingen i Paris, hvor han vandt en sølvmedalje for sit design af en stol. Talentet skinnede igennem tidligt. I 1943, da anden verdenskrig var på sit højeste, var Arne Jacobsen nødt til at flygte til Sverige. Sammen med andre danske jøder og hjælp fra den danske modstandsbevægelse, kom han over Øresund i en robåd, og boede de næste to år i Sverige. Det var svært at finde et arkitektjob for AJ i den periode, så han brugte tiden på at designe tapet og stoffer. Efter anden verdenskrig vendte han hjem til Danmark, og designede Søholm Rækkehusene, hvor han boede resten af sit liv.

Gennembrud og modtagelse:
Kun to år efter hans dimission fra Kunstakademiet, slog han igennem som arkitekt da han, i fællesskab med Flemming Lassen, tegnede Fremtidens Hus til Akademisk Arkitektforeningens ”Bygge- og Boligudstilling”. Sammen med Fremtidens Hus, blev Bellevue Strandbad, Bellavista og Bellevue Teatret introduktionen til den moderne arkitektur i Danmark. Men hans modernistiske stil, blev ikke altid modtaget positivt i samtiden. Hans design af Stellings Hus, blev mødt med protester i sin tid og i 1991 blev bygningen fredet. Da han tegnede Aarhus Rådhus, tegnede han det uden et tårn. Det skabte et stort pres fra de århusianske borgere om at tilføje et tårn. Tårnet kom med, og Aarhus Rådhus er i dag at finde i Kulturkanon.

Stil og personlige touch:
Arne Jacobsen var en stor drivkraft i at få modernismen her til Danmark. Da der i midten af 1990erne opstod en fornyet interesse for modernismens møbelkunst og det danske design, gav det også en stigende efterspørgsel på Arne Jacobsens produkter. AJs filosofi var at skabe total-koncepter. Alt skulle være gennemdesignet, og hvor man kan følge tanken der har ligget til grunds for projektet. Han var en arkitekt der hele tiden udviklede sig. Efter 2. verdenskrig, skiftede han over til at gøre mere brug af friere kurver, tage med hældning og gule mure. Senere igennem 1950erne begyndte han at arbejde mere minimalistisk, og begyndte at arbejde mere med stål, glas, aluminium og poleret natursten. Det var et unikt og enestående talent Arne Jacobsen besad. Han var i stand til at kombinere sit kreative talent på tværs af brancher. Hvad enten han designede bygninger eller lamper, satte han sit særlige præg på det, og man kunne altid være sikker på, at han gjorde sit ypperste for at skabe noget smukt. Han stagnerede ikke i sine designs. Han prøvede altid at udvikle sig og komme med noget nyt til bordet. Arne Jacobsens kreative og innovative sind har bragt ham den helt store anerkendelse, og gjorde ham til en af Danmarks mest kendte designere i udlandet.

Belysningsrådgivning


Prismatch


Hos Luxlight.dk mener vi, at du altid skal handle til den bedste pris. Derfor har vi prismatch.

Prisen vi matcher skal opfylde disse enkle krav:

- Varen på Luxlight.dk  skal være markeret med ikonet for prismatch

- Du skal fremlægge dokumentation for den pris du har fundet. Dokumentationen kan være et link, et foto af fysisk    reklame eller lignende.

Prismatch omfatter udelukkende danske butikker eller danske web-shops med danske cvr numre og varer omfattet af danske regler  som f.eks garanti, moms, told, o. lign 

Prismatch gælder IKKE ved kø-tilbud,  tilbud med begrænsede antal og  tilbud der kræver medlemsskab af  indkøbsforening og kan ej heller kombineres med andre former for prisnedsatte varer. 

Prismatch gælder indenfor 7 dage efter varens afsendelse. Det vil sige, at finder du din lampe billigere indenfor ovenstående  kriterier, så kan du få differencen refunderet. 

 Vi forbeholder os retten til at sige nej tak til handlen