Above Pendel Sort Ø250 - Louis Poulsen

  Levering 1-4 hverdage
2.595,00 kr
  •   Levering 1-4 hverdage
  •   Gratis fragt på alle lamper
  •   Vigtigt Der medfølger gratis halogen lyskilde til lampen
  •   Prismatch Vi matcher den bedste pris! Læs om prismatch
Produktbeskrivelse

Mads Odgård har designet Above pendlen, og den er blevet produceret af Louis Poulsen. Odgård designer lamper, hvor deres funktion er lige så vigtige som kvaliteten og designet. Og Above er ingen undtagelse. Den er nemlig designet ud fra Mads Odgårds princip om ”Less is more”. Navnet refererer til den fine og snedige detalje, der er i toppen af lampen. Toppen er åbnet op, hvilket er med til at kunne gemme pæren væk. Og så giver det Above pendlen dens flotte og unikke design.

Den er designet ud fra en keglet/trekantet form. Det er med til at sørge for, at lampen giver et godt, koncentreret nedadrettet lys. Og dette er med til at lampen en behagelig og dæmpet atmosfære i det rum, den måtte lyse op. Og så har indersiden en mat hvidlakering, hvilket har den effekt at lampen kan give en effektiv spredning af lyset. Åbningen i toppen, giver mulighed for lyset, at kunne komme med et diskret opadrettet lys.

Der er lavet fire størrelser af Above pendlen. Der er den her udgave på 25 centimeter i sin diameter, og så er der en mindre udgave på 17,5 centimeter i sin diameter. Og endeligt er der to udgaver, som er endnu større end de to førnævnte. Den ene har en diameter på 40 centimeter, og den anden har en diameter på 55 centimeter. Den kan også fås i en hvid farve. Hvis du er på udkig efter en elegant og enkel pendellampe, så er dette en god lampe at kigge på.

Designeren Bag

Overblik over PHs liv:

Poul Henningsen blev født den 9. september 1894 og døde som 72-årig den 31. januar 1967. Han blev født i den sjællandske by Ordrup. Han var søn af Agnes Henningsen og forfatteren Carl Ewald. Tidligt i hans liv, blev han sendt ud til en plejefamilie i Vordingborg. Hvor han fik et kendskab til og lærte at bruge værktøj.
Han blev gift to gange i løbet af sit liv. Første gang var i 1919, hvor han blev gift med Else Strøyberg. Det var et forhold der varede i 23 år, og sluttede med deres skilsmisse i 1942. Året efter, blev PH gift med Inger Andersen. Og de blev sammen lige til PHs død. I løbet af ægteskabet med Else, fik de en søn – Simon P. Henningsen. Simon Henningsen overtog PHs job som arkitekt for Tivoli. Og så blev Poul Henningsen også far til psykologen og forfatteren Sten Hegeler.

Efter hans realeksamen i 1910 stod han i murerlære. Fra 1911-1917 studerede han på Det Tekniske Selskabs Skole, og undervejs læste han tre semestre på DTU.

PH Lamper:

Allerede to år efter sin uddannelse, havde Poul Henningsen sin egen tegnestue. Her fik han hjælp fra arkitekterne Hans Hansen og Mogens Voltelen, som lavede rentegninger af PH Lamper.
PH var frustreret over måden, elektriske pærer kastede deres lys på. Enten var lyset for skarpt, eller også blevet lyset opslugt af skærmene. Han begyndte at eksperimentere i sit rækkehus. Han ville have en lampeskærm, som kunne lyse rummet op, uden at blænde folk. Han fandt endelig løsningen, og kom på sit berømte 3-skærmssystem.

Thorkild Henningsen introducerede Poul Henningsen til direktøren for Louis Poulsen, Sophus Kaastrup Olsen i 1925. Det var et vellykket møde, og det var startskuddet for Poul Henningsens livslange samarbejde med Louis Poulsen. Året efter kom PH-lampen med glasskærme på banen i Forum København. De lyste hele lokalet op, og succesen var sikret. B.T. beskrev lamperne som: ”de hvide fugle, der fløj gennem kæmpehallen. ”

Andre kreative felter:

I 1926 udgav PH det første nummer af Kritisk Revy. Han fik hjælp fra arkitekterne Thorkild Henningsen og Edvard Heiberg med at skrive på tidsskriftet, og de første udgivelser omhandlede mest arkitektur.
Sidenhen tog de kulturelle, politiske og samfundsmæssige emner op. Tanken var, at bladet ville skabe en debat – især med tidsskriftet Arkitekten.
I 1928 lukkede Kritisk Revy. Ifølge Poul Henningsen, var det fordi de savnede kvalificeret modstand i samfundsdebatten.

Pengene han tjente fra PH lamperne, gjorde det muligt for Poul Henningsen at skrive revyviser. Her fik han blandt andet skrevet Ølhunden og Man Binder Os På Mund og Hånd. Derudover, lavede han en dokumentarfilm om Danmark, der kom til at hedde Danmarksfilmen. Den var bestilt af udenrigsministeriet, som en måde at vise Danmark som et turist- og industriland. Den blev modtaget positivt af Social-Demokraten og Arbejderbladet. Men ellers var den ikke særlig vellidt. Det var især sammensætningen af en række mennesker der stiger ud af en bil op mod Amalienborg, og det næste klip med en række Tuborg-flasker på et samlebånd, der vakte harme. Så måtte den klippes yderligere til.

Meget kan siges om Poul Henningsen. Han gjorde mange mennesker vrede med sine stærke holdninger og sine mere kontroversielle projekter. Men han har også sat sit tydelige præg på Danmark. Både med sine lamper, idéer og sine revyer. Der begge lever videre den dag i dag. 

Specifikationer
Varenummer : 5741099388
EAN : 5703411585597

Lyskilde: E27
Watt: 100W
Mål: H: 30 / Ø: 25
Materiale: Sortlakeret aluminium
Ledningslængde: 3 m sort tekstil ledning
Designer: Mads Odgård